Zo kiest u een snelle, betrouwbare smeltketel voor uw chocoladebedrijf

U produceert chocolade op ambachtelijke of industriële schaal? Dan mag een kwalitatieve smeltketel niet in uw atelier ontbreken. Dankzij Betec haalt u een snel, efficiënt en betrouwbaar toestel in huis waarmee u gelijk welke couverture in een handomdraai smelt én op de juiste temperatuur bewaart.  

Als professionele chocolademaker weet u het: chocolade smelten is geen eenvoudige klus. Hoe beter het smeltproces verloopt, des te hoger de kwaliteit van het eindproduct. En dat superieure resultaat? Dat is exact waarnaar u streeft.  

Betec's smeltketels, ontworpen voor optimale temperatuurcontrole en efficiëntie, zorgen voor perfect gesmolten chocolade met behoud van smaak en aroma. Ontdek de kracht van Betec-technologie.

Daarom ontwierp Betec een reeks innovatieve, robuuste smeltmachines. Die garanderen een zorgvuldig, efficiënt smeltproces mét nauwgezette controle over de temperatuur. Daardoor verkrijgt uw eindproduct een optimale structuur en samenstelling. En dat terwijl de Betec-machines ook het energieverbruik van uw productie doen slinken. 

Benieuwd naar al deze voordelen? Hieronder zetten we ze graag op een rij. 

1. U smelt en bewaart uw chocolade op de optimale temperatuur 

Elke Betec-smeltketel is uitgerust met een geïsoleerde, dubbelwandige waterketel, een centraal bedieningspaneel met digitale thermostaat, een mechanische veiligheidsthermostaat en stevig roerwerk mét bodem- en zijschrapers. Daardoor stelt u de smelttemperatuur niet alleen erg exact in, de warmtegraad blijft tijdens het volledige smelt- en bewaarproces perfect op peil. Bovendien warmt de ketel de chocolade gelijkmatig op, zonder risico op oververhitting.  

Het efficiënte roerwerk van Betec's smeltketel, uitgerust met zij- en bodemschrapers, zorgt voor een snel en gelijkmatig smeltproces, waardoor u moeiteloos vloeibare chocolade kunt produceren."

Dankzij deze technologie: 

  • behoudt uw chocolade zijn uitstekende smaak en aroma
  • en krijgt het de perfecte viscositeit, textuur en glans

 

2. U werkt sneller én efficiënter 

Eindeloos zitten wachten totdat uw chocolade gesmolten is? Dat is dankzij de smeltketels van Betec verleden tijd. Zo is het roerwerk voorzien van zij- en bodemschrapers, waardoor de smeltketels hyperefficiënt werken. In een handomdraai zorgen ze voor smaakvolle, vloeibare chocolade waarmee u meteen zorgeloos aan de slag kunt. 

Manuele kraan aan de voorkant van de smeltketel voor het tappen van chocolade, waardoor het productieproces naadloos verloopt en u direct aan de slag kunt.

U tapt de chocolade af via de manuele kraan aan de voorkant van de ketel. Of u kiest voor een ingebouwde, waterverwarmde chocoladepomp, waardoor de chocolade via verwarmde leidingen automatisch naar de volgende machine in uw productielijn vloeit.  

Extra handig: de motor van de smeltketel zit onderaan. Daardoor is de bovenkant maximaal toegankelijk en bespaart u heel wat kostbare tijd wanneer u de machine reinigt of onderhoudt. Alle Betec-smeltketels voldoen dan ook aan de strengste eisen en normen voor voedselveiligheid. Zo zijn ze vervaardigd uit hoogwaardig, roestvrij staal (inox AINSI 304) en worden alle naden zorgvuldig gelast en gepolijst. Daardoor is uw smeltketel ultrahygiënisch én ziet hij er esthetisch uit.  

3. U vindt het toestel dat het best bij uw atelier past 

Of u nu op ambachtelijke of industriële schaal produceert, bij Betec vindt u altijd een hoogwaardige smeltketel die bij uw atelier past. Zo kiest u tussen verschillende veelzijdige modellen met een enkele (MK), dubbele (MKD) of driedubbele (MKT) smelttank.  

Met onze standaard chocolademachines kunt u een beperkte hoeveelheid chocolade smelten, zoals te bewonderen is bij de prachtige chocoladestroom van onze compacte MB 15.Voor een efficiëntere smeltmethode raden we een smeltketel aan.

`Zo kiest u een snelle, betrouwbare smeltketel voor uw chocoladebedrijf

Elke Betec-machine is uiterst flexibel en precies. Dankzij de aparte tanks in hetzelfde frame verwerkt u bijvoorbeeld moeiteloos meerdere chocoladesoorten met dezelfde machine, zonder risico op vermenging. Stemt u uw smelttank graag nog verder op uw productie-eisen af? Dat kan dankzij deze opties:       

Goed om te weten: elke smeltketel heeft een CE-markering en voldoet dus aan alle hedendaagse Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen.  

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Blader dan door onze onlinecatalogus of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Via de links hiernaast kunt u onze producten bekijken die van toepassing zijn:

  • enkelvoudige modellen (MK): met capaciteiten tussen 80 en 2500 kilogram
  • dubbelvoudige modellen (MKD): met capaciteiten tussen 80 en 1000 kilogram
  • drievoudige modellen (MKT): met capaciteiten tussen 80 en 1000 kilogram

Gerelateerde producten