Betec doseermachines: Nauwkeurig en efficiënt doseren voor excellente resultaten

Diverse multifunctionele doseermachines: Bij Betec bieden we een uitgebreid assortiment doseermachines aan, ook wel bekend als spuitmachines. Deze geavanceerde doseermachines zijn ontworpen om diverse vloeibare massa's, waaronder chocolade en verschillende soorten vullingen met of zonder ingrediënten, snel, nauwkeurig en met precisie te doseren.

Betec's doseermachines bieden precisie en efficiëntie in chocoladeproductie. Van volumetrisch doseren tot one-shot systemen zorgt onze geavanceerde technologie voor uniforme en foutloze resultaten. Verken ons assortiment, inclusief automatische temperering en C-frame doseermachines, voor superieure chocoladecreaties. Blader door onze online catalogus voor gedetailleerde informatie en neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte.

Precisie in doseren leidt tot minder productverlies en verbetert het eindproduct.

Volumetrische doseermachine, type FM en FMD : Voor geavanceerd vulwerk

Verbeter je vulwerk met Betec's volumetrische doseermachines (FM en FMD). Ontworpen voor nauwkeurigheid en flexibiliteit, beschikken deze doseermachines over kettingtransport, automatische malontstapelopties en de mogelijkheid om twee vulstations in tandem te integreren (FMD). Bereik precieze chocoladevulling voor diverse mallen en verhoog moeiteloos de productiecapaciteit.

Zowel de volumetrische doseermachines type FM als FMD zijn ontworpen voor het doseren van diverse soorten vullingen. Beide doseermachines hebben een eigen aanvoerkettingtransport, en optioneel kan een automatische vormontstapelaar worden toegevoegd. Na het vullen wordt de vorm ingetrild om luchtbelletjes te verwijderen en de vulling gelijkmatig te verdelen. Voor nog meer flexibiliteit biedt de FMD de mogelijkheid om twee vulstations achter elkaar, in tandem, in één machine te integreren. De afkorting FM staat voor enkelvoudige vulmachine (FM = Filling Machine), terwijl de afkorting FMD staat voor dubbele vulmachine. De FMD is uitgerust met twee vultrechters achter elkaar, waardoor je twee verschillende soorten vullingen achter elkaar kunt doseren in de vorm. Als extra optie kun je per vulstation een dubbele trechter toevoegen, waardoor je de volgende vulling kunt voorbereiden terwijl je nog met de eerste trechter werkt, wat de productiecapaciteit aanzienlijk verhoogt.

Automatische tempereermachines met aparte doseerpomp

Optimaliseer chocoladevulling met Betec's automatische temperingsmachines uitgerust met afzonderlijke doseerpompen (GPE en GPI-versies). Ideaal voor het vullen van polycarbonaat mallen met getemperde chocolade, waardoor uniformiteit wordt gegarandeerd in elk uitsparing of malholte. Verhoog de efficiëntie van je chocoladeproductie met de naadloze integratie van automatisch temperen en doseeroplossingen.

De Betec automatische tempereermachines, zoals de MT 80 GPE of de MT 80 GPI, zijn mini tempereermachines die zijn uitgerust met een aparte doseerpomp. Bij de GPE-versie is de doseerpomp bovenop de tempereermachine gebouwd, en bij de GPI-versie is de doseerpomp ingebouwd in de tempereermachine. Beide automatische tempereerdoseermachines zijn ideaal voor het vullen van polycarbonaatvormen met getempereerde chocolade. Zowel de GPE- als GPI-uitvoering garandeert uniformiteit, aangezien elke uitsparing, caviteit of vormholte met exact dezelfde hoeveelheid chocolade wordt gevuld.

Betec One Shot doseersystemen (soft-center doseermachine): Boss 275

Ervaar de innovatie van Betec One Shot doseersystemen met de Boss 275. Deze tandwiel doseermachine maakt de eenstapsproductie van chocoladeproducten mogelijk, inclusief die met vullingen met een zachte kern. Uitgerust met bufferhoppers, verwisselbare doseerplaten en de mogelijkheid om zowel de chocoladeschil als de vulling tegelijkertijd in te spuiten, revolutioneert de Boss 275 de chocoladeproductie.

Voor wie verder wil gaan en chocoladeproducten in één handeling wil produceren, inclusief producten met zowel chocolade als vulling, zoals een soft-center gevuld chocoladeproduct, biedt Betec de Boss 275 aan. De Boss 275 staat voor Betec One Shot System. Deze one-shot tandwieldoseermachine is uitgerust met twee buffertrechters (één voor chocolade en één voor vulling), een set uitwisselbare doseerplaten en spuit of doseert het gewenste chocoladeproduct - zowel de chocoladeschelp als de vulling - in één handeling. Hiermee produceert men zonder moeite en in één handeling chocoladeproducten zoals pralines, chocolade bonbons, of chocoladetablets, al dan niet afgevuld met een soft-center vulling.

CFD volumetrische C-frame doseermachine: Specialist in het doseren van diverse vullingen

Specialiseer je in het doseren van verschillende vullingen met Betec's volumetrische C-frame doseermachine (CFD). Of je nu een ambachtelijke chocolatier bent, een middelgroot chocoladebedrijf hebt, of deel uitmaakt van een industriële toepassing, de flexibiliteit van CFD-doseermachines met C-frame ontwerp zorgt voor nauwkeurig doseren. Kies tussen zuigerpompen of tandwielpompen voor eindeloze doseermogelijkheden.

Voor degenen die werken met een mouleerlijn en alleen vullingen willen spuiten of doseren, is de CFD, ook bekend als de Betec C-frame doseermachine, een uitstekende keuze. De volumetrische CFD doseermachines worden zowel ingezet bij ambachtelijke chocolatiers als bij middelgrote chocoladebedrijven. Dankzij hun geavanceerde flexibiliteit komt men de Betec CFD doseermachines ook tegen in industriële toepassingen. De CFD doseermachines met C-frame zijn volumetrische doseermachines die zijn uitgerust met zuigerpistons. Als variant kunnen de Betec CFD doseermachines ook worden uitgerust met een tandwielpomp, waardoor men de mogelijkheid heeft om eindeloos te doseren. De CFD doseermachines kunnen worden geleverd met een eigen transportband of kunnen boven een bestaande transportband of koeltunnel worden geplaatst.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Blader dan door onze onlinecatalogus of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Via de links hiernaast kunt u onze producten bekijken die van toepassing zijn:

  • MT/AT GP-series: Automatische tempereermachines uitgerust met een extra doseerpomp
  • Boss 275: One shot doseermachine voor centergevulde chocoladeproducten, One-shot doseermachine voor chocoladeproducten met vulling in het midden
  • CFD-series: C-frame volumetrische doseermachines voor gebruik in combinatie met een koeltunnel.
  • FM-series: Geavanceerde volumetrische doseermachines

Gerelateerde producten