Ontdek de professionele enrobeer- en overgietmachines van Betec - Jouw sleutel tot perfectie in het glaceren, overgieten en enroberen met chocolade.

Multifunctionele enrobeermachines. Betec enrobeermachines blinken uit in vakmanschap en excelleren in resultaat. In de zoektocht naar een onwrikbare, efficiënte glazeer- enrobeermachine voor het verfijnd overtrekken van jouw producten met chocolade, compound, fruit coulis en meer, kies je voor Betec. Onze enrobeermachines zijn doordrenkt met het streven naar perfectie, voorzien van innovatieve kenmerken die jouw productieproces optimaliseren en je eindcreaties naar ongekende hoogten tillen.

Betec, jouw partner voor uitmuntendheid in chocolade overtrekken. Of het nu gaat om echte of imitatiechocolade, vruchten coulis of andere lekkernijen, onze overtrek/enrobeer machines zijn jouw sleutel tot perfectie. Neem vandaag contact met ons op om te ontdekken hoe Betec de ideale oplossing kan aanpassen aan jouw eisen voor omhulling, glazuur of coating.

De kunst van het enroberen omvat het zorgvuldig aanbrengen van een aantrekkelijke en smaakvolle buitenlaag.

Betec's kleinere enrobeerbanden bieden alle functies voor een foutloos overtrekproces.

 

Onze toewijding aan topkwaliteit en vernieuwing

Bij Betec zijn we gestart met de constructie van middelgrote overtrekbanden voor semi-industriële toepassingen, met aandacht voor alle details die vereist zijn voor een industriële, degelijke, gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke enrobeermachine. In tegenstelling tot andere fabrikanten starten wij niet simpelweg met vergroten van kleinere overgiet- of enrobeermachines, bij Betec hebben we juist het omgekeerde gedaan. De kleinere overgiet- of enrobeermachines zijn ontwikkeld met alle kenmerken die je terugvindt op de grote industriële modellen. Hierdoor zijn deze kleinere overgiet- of enrobeermachines vanaf het begin afgestemd op al jouw behoeften.

 

Close-up van de aanpasbare chocoladegordijnhoogte op Betec's enrobeermachine, voor een perfecte bedekking van jouw product.

 

Betec enrobeermachine : Hoogtepunten

 • Aanpasbaar chocoladegordijn: Verstelbaar in hoogte en dikte voor een perfecte bedekking van jouw product.
 • Instelbaar onderbad: Pas de dikte aan voor een foutloze onderzijde van je creatie.- Ventilator met variabele snelheid: Instelbare blaaskracht, hoogte en hoekinstelling voor een gelijkmatige en hoogwaardige bedekking.
 • Trilfuntie: Instelbaar voor een optimale verdeling van de chocolade.
 • Compensatielikrol: In- en uitschakelbaar voor aanpassing aan verschillende producteigenschappen.
 • Verwarmde en handige instelbare ontstaarter: Zowel de draairichting, hoogte als temperatuur zijn instelbaar, wat zorgt voor een nauwkeurige afsluiting van het overtrekproces.
 • Overgietgrille, glaceerband of enrobeerband onder plexikap: De overdekte en verwarmde werkruimte creëert ideale werkomstandigheden. De glaceerband of overtrekband is voorzien van één of meerdere instelbare warmtestralers, waardoor je de ideale omgeving creëert voor het overtrekken van jouw producten. De verwarmde ruimte zorgt ervoor dat de chocolade vloeibaar blijft, zodat je elk product tot in het fijnste detail kunt overtrekken zonder chocoladeophopingen. Een bijkomend voordeel van de verwarmde werkruimte is dat de opstart van jouw volgende productierun hierdoor vereenvoudigd wordt.

Gedetailleerde close-up van gebak onder een suikerglazuur gordijn op een zelfreinigende glazeerband, ideaal voor het overgieten met kleverige suikermassa's.

Voor kleine en middelgrote toepassingen: Naadloze integratie met tempereermachine:

Voor kleinere en middelgrote toepassingen bieden wij overtrekbanden aan met bandbreedtes variërend van 240 tot en met 450 mm. Deze overgiet-, glaceer- of enrobeerbanden kunnen direct worden geplaatst op tempereermachines zoals de MBE-serie (wieltempereer enrobeermachine), MTE-serie (Mini-tempeermachine), ATE-serie (Middelgrote automatische tempereermachine), E-serie (enrobeermachines zonder temperatuurunit) en de B-serie (bottomers, bodembedekking overtrek- enrobeermachine). Wat deze machines uniek maakt, is dat de overgiet-, glaceer- of enrobeerband moeiteloos van de basismachine kan worden verwijderd, wat het reinigen, wisselen van chocolade en onderhoud van de machine vereenvoudigt.

Betec's industriële overtrekbanden, naadloos geïntegreerd met of zonder externe tempereermachine, bieden op maat gemaakte oplossingen voor verschillende chocoladeproducten in de bakkerij- en confiserie sectoren.

Industriële toepassingen, naadloze integratie met of zonder externe tempereermachine

Voor industriële toepassingen bieden wij overtrekbanden aan met bandbreedtes variërend van 600 tot en met 1600 mm. Voor deze industriële toepassingen hebben we de E-serie enrobeermachines ontwikkeld. De industriële overtrek-, overgiet- of enrobeermachines zijn standaard uitgerust met een uitrijdbare overtrek-, overgiet- of enrobeerband. De trolley, die speciaal is ontworpen voor het uitrijden van de overtrekband, bevordert aanzienlijk het reinigen en onderhoud.  

De operator maakt gebruik van een op maat gemaakt bakje om het partieel overtrekproces te perfectioneren met de MT-serie enrobeermachine, waar eenvoud en betrouwbaarheid perfect samenkomen.

 

Op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften

Betec levert ook op maat gemaakte oplossingen voor het overtrekken van specifieke producten in de bakkerij- en confiserie sectoren, zoals koekjes, donuts, cake, gedroogd fruit (bananen, appels, ...), bevroren producten (ijstaarten, ijspralines, truffels, ...) en nog veel meer. Onze machines kunnen worden aangepast aan jouw unieke eisen, waardoor je het perfect overtrokken product kunt creëren.

Contacteer Betec - Jouw partner voor overtrek-, overgiet- of enrobeersystemen

Of je nu producten wilt overtrekken met imitatie of echte chocolade, fruit coulis of andere suiker- en vetmassa's, Betec staat voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen de ideale oplossing kunnen vinden voor jouw overtrekbehoeften.

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Blader dan door onze onlinecatalogus of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Via de links hiernaast kunt u onze producten bekijken die van toepassing zijn:

 • MBE-serie: Wiel overtrek-, overgiet- of enrobeermachine
 • MTE-serie: Mini overtrek-, overgiet- of enrobeermachine met automatisch tempereersysteem
 • ATE-serie: Middel grote overtrek-, overgiet- of enrobeermachine met automatisch tempereersysteem
 • E-series: Industriële enrobeermachines met een extern tempereersysteem
 • B-series: Bottomers, met of zonder tempereersysteem

Gerelateerde producten