Chocolade Machines voor ambachtelijke en industriële toepassingen

Of je nu een industriële chocolatier, ambachtelijke chocolademaker of een gepassioneerde bakker bent met liefde voor chocolade, bij Betec vind je de ideale chocolademachine die aansluit bij jouw behoeften. Als Belgische fabrikant van hoogwaardige chocolademachines bieden wij een uitgebreid scala aan oplossingen voor het verwerkingsproces van chocolade. Van smeltketels tot tempereermachines, mouleer-, enrobeer-, doseer- en decoreermachines, tot koeltunnels en meer. Onze kracht ligt niet alleen in robuuste, degelijke en betrouwbare standaardmachines, maar ook in op maat gemaakte oplossingen.

Klaar om jouw chocoladeproductieproces naar een hoger niveau te tillen? Verken het uitgebreide assortiment chocolademachines van Betec en vind op maat gemaakte oplossingen voor jouw unieke behoeften. Neem vandaag contact met ons op om jouw eisen te bespreken en ontdek hoe Betec jouw chocoladeambacht kan verbeteren.

 

Waarom Betec?

Bij Betec streven we naar duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en innovatie in al onze chocolademachines. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom u voor Betec kiest:

 1. Ervaring en expertise: Betec heeft een gevestigde reputatie en jarenlange ervaring als fabrikant van hoogkwalitatieve chocolademachines. Het bedrijf beschikt over diepgaande kennis en expertise op het gebied van chocoladeverwerking.
 2. Innovatieve technologie: Betec integreert innovatieve technologieën in zijn machines en biedt klanten zo geavanceerde en efficiënte oplossingen in chocoladeverwerking.
 3. Breed scala aan oplossingen: Betec biedt een uitgebreid assortiment chocolademachines die voldoen aan de behoeften van zowel industriële als ambachtelijke chocolatiers. Van smelten tot tempereren, mouleren, enroberen, doseren, decoreren en koelen, Betec heeft verschillende oplossingen in huis.
 4. Maatwerk en flexibiliteit: Betec begrijpt dat elke productieomgeving uniek is. Daarom biedt Betec naast standaardmachines ook oplossingen op maat. Hierdoor kunnen klanten machines verkrijgen die perfect passen bij hun specifieke productievereisten.
 5. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Betec staat bekend om zijn robuuste en betrouwbare machines. De nadruk op kwaliteit en duurzaamheid zorgt ervoor dat klanten kunnen vertrouwen op consistente prestaties.
 6. Belgisch vakmanschap: Als Belgisch bedrijf profiteert Betec van de rijke traditie en expertise die België heeft op het gebied van chocolade. Het bedrijf draagt bij tot dit erfgoed door machines van hoge kwaliteit te leveren.
 7. Focus op een klantgerichte aanpak en klanttevredenheid: Betec hanteert een klantgerichte aanpak en wil voldoen aan de unieke eisen en verwachtingen van elke klant. De behoeften van de klant staan centraal bij het ontwerpen van oplossingen.
 8. Gebruik van standaardcomponenten: We bouwen onze machines met zoveel mogelijk standaardcomponenten. Dit zorgt ervoor dat u overal ter wereld reserveonderdelen kunt krijgen. In het geval van een storing kunt u snel en eenvoudig reserveonderdelen vinden op uw lokale markt, waardoor de stilstandtijd van uw machine tot een minimum wordt beperkt.
 9. Installatie, opleiding en trainin: Bij de verkoop bieden we altijd installatie en inbedrijfstelling aan voor wie dat wenst. Na de installatie, het testen en kalibreren van de machine, krijg je een korte training over de werking en het onderhoud. We delen ook eenvoudige trucs en tips, zodat je de machine vanaf het begin optimaal kunt bedienen. Als je later nog vragen hebt, staan we altijd voor je klaar.
 10. After-Sales Support: Betec biedt uitstekende after-sales support, inclusief training en service, om ervoor te zorgen dat klanten het maximale uit hun machines halen.
 11. Internationale aanwezigheid: Betec is wereldwijd aanwezig en bedient klanten over de hele wereld. Dit weerspiegelt het vertrouwen dat wereldwijde chocoladeproducenten hebben in de oplossingen van Betec.
 12. Duurzaamheid en milieubewustzijn: Betec houdt rekening met duurzaamheid in haar productieprocessen en streeft naar milieubewuste oplossingen, wat klanten met een focus op duurzaamheid aanspreekt.

Ons Aanbod

Ontdek ons uitgebreide assortiment chocolade machines:

Smeltketels :

Kies de perfecte smelttank voor jouw chocoladebedrijf bij Betec. Onze innovatieve smeltmachines zorgen voor nauwkeurig smelten met temperatuurregeling, behoud van smaak en efficiëntie. Verken diverse modellen voor zowel ambachtelijke als industriële schalen. Smelt chocolade sneller, efficiënter en met topkwaliteit.

Kies voor de perfecte smeltketel bij Betec voor uw chocoladebedrijf. Of u nu ambachtelijk of op industriële schaal produceert, wij bieden snel, efficiënt en betrouwbaar materieel. Onze innovatieve smeltmachines waarborgen een zorgvuldig smeltproces met controle over temperatuur resulterend in een optimaal eindproduct. Voordelen omvatten optimale temperatuurcontrole, behoud van smaak en aroma, perfecte viscositeit, en efficiëntie met zij- en bodemschrapers. Onze smeltketels, voldoend aan strenge voedselveiligheidsnormen, zijn esthetisch en hygiënisch, ontworpen met een motor onderaan voor maximale toegankelijkheid. Kies uit diverse modellen voor uw atelier, van enkele tot driedubbele smelttanks. Met Betec smelt u chocolade sneller, efficiënter en met topkwaliteit.

Tempereermachines :

Verhoog de temperering van je chocolade met Betec's betrouwbare en nauwkeurige machines. Of het nu gaat om ambachtelijke of industriële toepassingen, bieden onze temperingsmachines constante temperaturen, stabiele kristalstructuren en touchscreen-bediening. Verken handmatige of automatische opties en behoud de kwaliteit van je chocolade bij elke batch.

Betec maakt chocolade tempereren moeiteloos, of u nu ambachtelijk of op industriële schaal werkt. Onze machines bieden betrouwbaarheid en precisie, besparen tijd en behouden de kwaliteit van uw chocolade. Kies uit manuele of geavanceerde automatische tempereermachines. Manuele machines bieden ambachtelijke controle en eenvoudige reiniging, terwijl automatische machines menselijke fouten minimaliseren. Met constante temperaturen behouden ze een stabiele kristalstructuur voor hoogwaardige chocolade. Kies de machine die past bij uw productieschaal uit diverse series, elk gebruiksvriendelijk met touchscreenbediening voor nauwkeurige afstelling. Betec garandeert de perfecte temperatuur op het juiste moment, waardoor uw chocolade voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Mouleer of gietmachines :

Beheers de kunst van chocolade gieten of mouleren met Betec. Onze machines voldoen aan ambachtelijke en industriële behoeften en zorgen voor perfecte chocoladerepen, figuren en pralines. Van handmatige tot automatische modellen voegen onze machines snelheid, nauwkeurigheid en aanpasbare functies toe aan je chocolade giet/mouleer proces.

Ontdek chocolade mouleren met Betec. Onze machines bieden meesterlijke oplossingen voor chocoladerepen, figuren en pralines. In de MB-serie ervaart u ambachtelijke chocoladebereiding, met handmatig tempereren en digitaal gecontroleerde instellingen. Voor automatische perfectie kiest u de MT- en AT-series met touchscreenbediening. GPE- en GPI-versies voegen snelheid en nauwkeurigheid toe. De ML- en CL-series bieden geavanceerde mouleerlijnen met automatische chocolade aanvoer. Betec begrijpt dat chocolade mouleren een kunst is, geboren uit passie en toewijding. Kies Betec als uw partner in chocoladekunst en laat uw creaties schitteren.

Enrobeer/glaceer of overgietmachienes :

Bedek je chocoladeproducten met precisie met Betec's enrobeer, glaceer of overtrek machines. Efficiënt, nauwkeurig en ontworpen voor kwaliteit, bevatten onze machines verstelbare componenten voor een foutloze afwerking. Van kleine enrobeer/ glaceerband tot aangepaste oplossingen voor specifieke producten, verbetert Betec je chocolade-overtrekwerk.

Ontdek de meesterlijke enrobeermachines van Betec, ontworpen voor een perfecte verwerking van chocolade tijdens het overtrekken van chocolade- en confiserieproducten. Betec onderscheidt zich door efficiëntie, precisie en toewijding aan topkwaliteit. De kleine enrobeerband, voorzien van geavanceerde functies, bezit alle eigenschappen van de grote enrobeermachines, maar is specifiek ontworpen om aan uw behoeften te voldoen. Instelbare onderdelen, zoals het chocoladegordijnbakje, het aanpasbare onderbad, de ventilator met variabele snelheid, trilfunctie, compensatierol en de verwarmde ontstaarter, garanderen een foutloze afwerking van uw overtrokken product. Betec biedt ook maatwerkoplossingen voor specifieke producten zoals donuts en ijs, waardoor enrobeermachines zich aanpassen aan uw unieke eisen. Neem contact op met Betec voor de ideale oplossing in chocoladeovertrekwerk. Bereik perfectie in chocolade-ambacht, waar innovatie en vakmanschap samenkomen voor een ongeëvenaarde ervaring.

Koelbanden voor diverse soorten producten:

Zorg voor de kwaliteit van je chocoladeproducten met Betec's koeltunnels en -banden. Van horizontale tot verticale configuraties biedt Betec economische en industriële modellen op maat gemaakt voor jouw productbehoeften. Verken betrouwbare koeloplossingen die zijn ontworpen voor efficiënte koeling van gegoten chocoladeproducten tot chocolade-omhulde items.

Betec benadrukt het vitale belang van nauwkeurige koeling na de laatste stap in de chocoladeproductie. Met een assortiment koeltunnels, zowel horizontaal als verticaal, biedt Betec bedrijfsoplossingen voor diverse productieprocessen. Van koeltorens met spiraaltransportbanden tot ladderkoeling in een koelcel en koeltunnels met modulaire transportbanden of PU-banden, alle koeltoepassingen, zoals koeltunnels en koelbanden, zijn ontworpen voor de efficiënte koeling van gemouleerde chocoladeproducten tot en met chocolade overtrokken items. Betec biedt economische en industriële modellen die zijn aangepast aan uw productbehoeften, beschikbare ruimte en klantbudget, om te voldoen aan de hoogste normen in de voedingsindustrie. Kies Betec voor betrouwbare koeloplossingen die de kwaliteit van chocoladeproducten waarborgen.

Vul- en doseermachines:

Ontdek perfecte precisie en efficiëntie met Betec's doseer- en vulmachines. Van automatische tempereer-/doseermachines tot de Boss 275 één-slag tandwielgestuurde doseermachine. Optimaliseer jouw chocoladeproductie met Betec's geavanceerde vuloplossingen.

Ontdek de precisie en efficiëntie van de doseermachines van Betec, die vloeibare massa's zoals chocolade en vullingen nauwkeurig verwerken. Onze automatische tempereer- en doseermachines, zoals de MT 80 GPE of GPI, zijn ideaal voor het doseren van getempereerde chocolade in blisterverpakkingen en chocoladevormen. De innovatieve Boss 275 one-shot tandwielaandrijfdoseermachine doseert of spuit moeiteloos de chocolade als vulling in één keer. De CFD, de volumetrische doseermachine met C-frame, is perfect voor het spuiten en doseren van vullingen op mouleerlijnen. De FM of FMD volumetrische piston doseermachine biedt geavanceerd vulwerk. Bovendien zijn deze types machines uitgerust met een trilfunctie en de mogelijkheid om een dubbele buffertrechter te plaatsen, waardoor de productiecapaciteit aanzienlijk toeneemt. Doseermachines van Betec zijn de sleutel tot perfecte resultaten in chocoladeproductie.

Decoreermachines:

Voeg een vleugje magie toe aan je premium chocoladeproducten met Betec's decoratiemachines. Kies uit de granulaatdrumdecorateur, de automatische strooier 'regenval' decoratiemachine, de multigranulaatdecoratiemachine of de precisiegranulaatdecoratiemachine. Verken de veelzijdigheid en precisie van Betec's chocoladedecoratie.

Decoreermachines van Betec voegen magie toe aan jouw hoogwaardige producten. Kies uit een granulaat drum decorator, sprinkler 'regenval' decoreermachine, multi granulaat decoreermachine of een precisie granulaat decoreermachine. Als je de voorkeur geeft aan het decoreren van lijntjes met chocolade of suikermassa, dan is onze lijntjesdecoreermachine perfect voor jou. Met enorme nauwkeurigheid, geplaatst in een verwarmde ruimte en voorzien van een automatisch reinigingssysteem, zijn onze chocoladelijntjes-decoreermachines veelzijdig voor chocolade, compound of suikermassa. Ontdek ook de CPM 800 cacaocoatingmachines, speciaal ontwikkeld voor efficiënte, gelijkmatige coating van truffels met cacao. Kortom, ontdek de magie van decoratie met Betec.

Algemene toebehoren:

Vind op maat gemaakte oplossingen voor jouw unieke behoeften met Betec's algemene accessoires. Of het nu gaat om een waterverwarmde leiding, trolley, verwarmingskast, losstaande pompunit, roestvrijstalen werktafels, of op maat gemaakte oplossingen - Betec biedt een breed scala aan accessoires voor een naadloos chocoladeproductieproces.

Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek andere oplossingen die mogelijk niet onder de vorige titels vallen. Of het nu gaat om een waterverwarmde leiding, een trolley voor eenvoudige machineverplaatsing, een verwarmkast, een losstaande pompunit, roestvrijstalen werktafels, trapjes of een bordes voor veilig werken op hoogte – wij bieden op maat gemaakte oplossingen. Bekijk ons aanbod onder 'Algemene Toebehoren' op de website.. En als je daar niet vindt wat je zoekt, creëren we het voor jou volledig op maat.

Betec levert niet alleen hoogwaardige chocolademachines, maar biedt ook maatwerkoplossingen voor de meest veeleisende productieomgevingen.

Blader door onze onlinecatalogus voor meer informatie over onze machines of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Kies Betec voor duurzaamheid, innovatie en betrouwbare prestaties in al uw chocoladeverwerkingen.

Gerelateerde producten