Uw chocolade perfect tempereren of voorkristalliseren? Dat lukt dankzij Betec

U produceert ambachtelijke of industriële chocoladefiguren, -pralines of -repen? Dan besteedt u vast en zeker veel aandacht aan het tempereerproces. Want hoe nauwkeuriger dat verloopt, hoe beter uw chocolade smaakt én oogt. Gelukkig kunt u deze moeilijke klus aan de tempereermachines van Betec toevertrouwen.

Manueel tempereren of tableren? Dat is niet alleen extreem tijdrovend, er is ook heel wat vakmanschap voor nodig. Geeft u dit proces liever uit handen? Kies dan voor een betrouwbaar, nauwkeurig toestel. Dat klaart de klus niet alleen sneller, maar ook beter. Zo behoudt uw chocolade zijn uitmuntende kwaliteit en krijgt het een sublieme textuur en prachtige glans.

Pas je chocoladeworkshop aan met Betec's temperatuurmachines. Of je nu een kleinschalige ambachtsman bent of deel uitmaakt van een grote geautomatiseerde productielijn, vind de perfecte match. Verken de MT-serie voor compacte, gebruiksvriendelijke oplossingen of de CAT-serie voor continu automatisch temperen, ideaal voor productie op grote schaal.

Wat doen de Betec-tempereermachines?

Net als u streeft Betec naar perfectie. Daarom ontwikkelden we zowel manuele als automatische tempereermachines.

  • Met de machines uit de MB-serie (ook bekend als wielmachines) tempereert u uw chocolade handmatig. U behoudt dus de ambachtelijke controle en kunt de machine bovendien gemakkelijk reinigen.
  • Met de geavanceerde automatische tempereermachines minimaliseert u menselijke fouten en bereikt uw chocolade moeiteloos de perfecte kristalstructuur.

Welke tempereermachine voor uw atelier?

Werkt u in een klein, ambachtelijk atelier en behoudt u graag zoveel mogelijk de controle? Of beschikt u over een grote productielijn waar alle taken automatisch verlopen? Bij Betec kiest u de tempereermachine die het best bij u past.

1. Manuele tempereermachines (wielmachines)

Creëer je chocolade met precisie door Betec's MB-serie wielmachines te gebruiken. Profiteer van de voordelen van handmatige tempering, waarbij je ambachtelijke controle behoudt over temperatuuraanpassingen. Reinig de machine snel, minimaliseer het risico op vermenging en bespaar tijd tijdens diverse chocoladeverwerkingen.

De manuele tempereermachines (wielmachines) uit de MB-serie verwarmen en mengen uw chocolade automatisch. Toch blijft u uw chocolade op ambachtelijke wijze produceren. Want u past de gewenste temperaturen telkens manueel aan.

Nog een voordeel? Elke wielmachine laat zich snel en eenvoudig reinigen. Daardoor is de kans op vermenging minimaal en bespaart u een heleboel tijd wanneer u verschillende chocoladesoorten met dezelfde machine verwerkt.

 

2. Automatische tempereermachines

Verminder fouten en verbeter efficiëntie met Betec's automatische tempereermachines. Stel de gewenste temperaturen in en laat de geavanceerde technologie zorgen voor consistente temperaturen, wat resulteert in hoogwaardige chocoladeproducten.

Met een automatische tempereermachine minimaliseert u de kans op menselijke fouten. U stelt alleen de gewenste temperaturen in en laat de machine daarna al het werk doen. Daardoor spaart u tijd uit én profiteert u van meer gemoedsrust. Want de Betec-tempereermachines? Die werken uiterst nauwkeurig.

Dankzij hun geavanceerde technologie houden ze de temperaturen constant perfect op pijl. Daardoor blijft de kristalstructuur van de cacaoboter in uw chocolade stabiel. Het resultaat? Dat is een prachtig, knapperig eindproduct met een schitterende glans en een volle kleur. Een chocoladeproduct dat aan de allerhoogste kwaliteitsnormen voldoet.

Innovatief? Absoluut. En dat zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Zo laat elke tempereermachine zich gemakkelijk bedienen via een eenvoudig touchscreenmenu. Daarmee stelt u alle parameters nauwkeurig af, slaat u ze op en leest u ze gelijk wanneer af. U behoudt dus de volledige controle, waardoor u uw chocolade precies op het juiste moment op de ideale temperatuur brengt.

Afhankelijk van de schaal waarop u produceert, vindt u bij Betec een machine die aan al uw productie-eisen voldoet. Zo kiest u uit de volgende series:

  • MT (mini tempering): de MT-serie is ideaal voor kleinschalige chocolademakers dankzij het compacte formaat en de gebruiksvriendelijkheid.
  • AT (automatic tempering): de middelgrote AT-machines zorgen voor een onovertrefbare glans.
  • CAT (continuous automatic tempering): de CAT-serie is de beste keuze voor productielijnen die een constante stroom aan getempereerde chocolade vereisen.
  • MATS (melting and tempering system): de MATS-machines combineren een smelttank en tempereermachine in één mobiele unit.
  • TK (tempering kettle): de TK-machines smelten en tempereren batches chocolade met één druk op de knop, waarna u extra smaken of ingrediënten toevoegt.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?
Blader dan door onze onlinecatalogus of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. 

Gerelateerde producten